2016

Elfekvők helyett szakápolási otthonok

(weborvos.hu|2016.04.29.) Új szociális ellátási forma bevezetéséről dönthet a kormány: szakápolási otthonok jönnek létre az orvosi ellátásra nem, tartós felügyeletre, gondozásra viszont rászoruló emberek ellátására. A kórházak krónikus belgyógyászati és ápolási osztályairól (a köznyelv szerint az elfekvőkből) 2018 végéig összesen csaknem 11 ezer ágyat terveznek átcsoportosítani a szociális ellátórendszerbe. Az átadás fokozatosan valósul meg, és idén júliusban kezdődik el.


Van, hogy hiába várják a debreceniek a betegszállítókat

(dehir.hu|2016.04.25.) Órákat késnek vagy el sem mennek a betegekért a betegszállítók – ezzel kereste fel a Debrecen Televíziót egy szociális gondozó. A DTV az egyik betegszállító cégtől megtudta: ez valóban előfordul, mert sokszor annyi embert kellene szállítaniuk egy nap, ami megoldhatatlan.


Betegszállítónak ütközött egy teherautó Miskolcon, hat sérült

(boon.hu|2016.04.21.) Egy betegszállító haladt a Zsarnai piac irányából egyenesen a Gömöri felüljáró felé, amikor a vezetője egy teherautót kezdett el előzni. Már mellette járt az előzött járműnek, amikor annak sofőrje balra kormányozta gépjárművét egy telephely felé.


Integrálódhat az OEP az államtitkárságba

(weborvos.hu|2016.04.13.) Nem tud arról, hogy megszűnne az OEP, ráadásul nem mindegy, ki mit ért a megszűnés alatt, válaszolt egy ma reggeli sajtóbeszélgetésen Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár arra felvetésre, miszerint Rogán Antal az RTL Klubban azt nyilatkozta, megszűnik ebben a formában az OEP.


Autó ütközött betegszállítóval Debrecenben

(dehir.hu|2016.04.02.) Hárman sérültek meg a karambolban a Simonyi út és a Lisznyai utca kereszteződésében. A baleset miatt két szakaszban jártak a villamosok.


Kétszer is túlsúlyos betegekhez risztották a dunaújvárosi tűzoltókat

(duol.hu|2016.04.01.) Pénteken kétszer is katasztrófavédőket hívták segítségül betegszállításhoz.


Kevés mentőben dolgozik orvos is

(mno.hu|2016.03.31.) Évente több száz alkalommal „heccből” riasztják az esetkocsikat, amelyek emellett balesetek és útközbeni sürgős riasztás miatt késnek a leggyakrabban. Az ellátás során a mentők igyekeznek tartani a 15 perces kiérkezési időt, de a rendszert komolyan leterheli a betegszállítás is.


Csúnya baleset volt az éjjel Fótnál

(teol.hu|2016.03.12.) Belehalt sérüléseibe annak a betegszállítónak a sofőrje, amelyik pénteken éjjel Fótnál ütközött egy autónak és borult az árokba. A Katasztrófavédelem VÉSZ applikácója szerint, a kocsi vezetőjét is súlyos sérülésekkel vitték kórházba a mentők.


Lezárult a vizsgálat – a betegszállító cég hagyta a kórházban éjszakázni az idős házaspárt Szegeden

(szegedma.hu|2016.03.10.) A SZEGEDma.hu megkeresése nyomán indított vizsgálatot az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezete, hogy miként fordulhatott elő, hogy a II. Kórházban volt kénytelen tölteni az egész éjszakát egy idős rákos beteg férfi feleségével. Zentay Attila regionális igazgató arról tájékoztatott, hogy a betegszállítást végző szolgáltató nem végezte el a feladatát.


Több mint 10 órát vártak a betegszállítóra

(szeged.hu|2016.03.08.) Éjszaka vitték be az ügyeletes kórházba, de az ellátása után másnap délig várt a betegszállítókra egy férfi és a felesége. A kezelőorvos megrendelte a hazaszállítást, az órák múlva sem történt meg, így a házaspár a folyosón éjszakázott. A kórház dolgozói azt állítják, megrendelték a kocsit, ám a mentőközpont szerint nem kaptak hívást.


Három kamion és egy betegszállító ütközött a 81-esen

(hirpress.hu|2016.03.08.) Egy Kisbér irányába haladó tehergépjármű, egy tandem pótkocsis szerelvény, egy nyerges vontató és egy betegszállító autó ütközött.


Továbbra is nyomoznak a Gyermekrák Alapítvány ügyében

(pestisracok.hu|2016.03.05.) a Gyermekrák Alapítvány ellen 2014 januárjában indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztálya hűtlen kezelés gyanújával, miután az Index kiderítette, hogy Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke többször is saját céljaira használta az Alapítvány betegszállító járművét.


Újabb betegszállító szenvedett balesetet

(magyaridok.hu|2016.02.23.) Az idén már a sokadik betegszállító szenvedett tegnap személyi sérüléssel járó balesetet, ezúttal a budapesti Nagyvárad téren. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a megkülönböztető jelzések nélküli mikrobusz a közlekedés hétköznapi résztvevőjeként ütközött egy személyautóval, miközben két embert szállított.


Valahol egy rendelőben…

(superiorhirek.hu|2016.02.11.) Reggel 8 óra 30 perc… Betegszállítók kopogtatnak… nyolcvanon túli nénit hoznak… messziről…

Hozzászólások lezárva.