Küldetésünk

Az Országos Betegszállító Szolgálat Egyesülés (OBSZE) elődje, a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesülete (MBOE) 1995-ben alakult. Az Egyesület tagjai 2014-ben úgy döntöttek, hogy a jövőben új szervezeti formában próbálják meg érdekeiket érvényesíteni. A tagok a bővebb érdekképviseleti lehetőségeket biztosító egyesülési forma mellett tették le voksukat.

Az Országos Betegszállító Szolgálat Egyesülés célja, hogy összefogja azokat a gazdasági társaságokat, karitatív szervezeteket, természetes személyeket, akik Magyarország területén az Országos Mentőszolgálaton kívül mentéssel, vagy a betegszállítás valamely formájával foglalkoznak.

Tagszervezeteink munkáját 1996 óta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozza. Ezen szervezetek jelenleg több mint 480 betegszállító járművel a magyarországi betegszállítási feladatokat végzik. A feladatok döntő többsége krónikus vesebetegek dializálásra, illetve onkoradiológiás kezelésre szorulók gyógyintézetbe, illetve onnan lakásra történő szállítása. A betegektől, illetve gyógyintézetektől kapott visszajelzés alapján szervezeteink munkájával elégedettek, mivel a korábbiakhoz képest sikerült csökkenteni a várakozási időt, illetve a gyógyintézetek számára tervezhetővé vált a kezelés.

Több tagszervezetünk végez külföldi biztosítók, illetve magánszemélyek megbízásából térített formában is betegszállítást.

Szervezeteink rugalmasan reagálnak a gyógyintézeti igényekre, illetve követik a betegek elvárásait, tevékenységük folyamatosan kontrollált. Az elmúlt években tagjaink előreléptek a minőségbiztosítás területén is, cél, hogy minél több tagszervezet tanúsított legyen, teljesítve az egészségügyi szolgáltatóktól a vonatkozó törvények és rendeletek által elvártakat.

Hozzászólások lezárva.